Bodrum

FAVORİLERİMİZ & GEZİLECEK YERLER

Bodrum çok geniş bir coğrafyaya yayılmış bir yerleşim olduğundan illa altınızda araba olması şart. Minibüsler var ama zaten mesafeler de çok olduğundan, bi de indi bindilerle çok zaman kaybedersiniz. Kendinizi taksiye emanet ederseniz maaşınızı bayılabilirsiniz çünkü taksimetre tarifeleri çok yüksek. Kendi arabanızla gelmiyorsanız bir araba kiralamak taksi ile gezmekten çok daha karlı ve pratik olacaktır. Velhasıl bizim favori gezilecek en güzel yer, restoran ve aktivite önerilerimiz yarımadanın dört bir köşesinde. Kolay olsun diye kendi aralarında gruplamaya çalıştık.

Bodrum


Haritayı GoogleMaps‘te açmak için tıklayın.1. Lagün Fish Restaurant
2. Bargilya Restoran
3. Doy Doy Balık Restoran
4. Etrim Köyü
5. Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum
6. The Marmara Bodrum
7. Zeki Müren Sanat Müzesi
8. Mos Tatlı Müzesi
9. Halikarnas Mozolesi
10. Katip Bar
11. Mahmut Kaptan
12. Adamik
13. Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi
14. Artunç Otel
15. Bodrum Kalesi16. Kısmet Lokantası
17. Bitez
18. Savra Bodrum
19. Aspat Termera Resort
20. Mandarin Oriental, Bodrum
21. Costa Farilya Special Class Hotel Bodrum
22. Midyeci Sehmus Ustanın Yeri
23. Havva Ana kahvalti evi
24. Xuma Village & Beach
25. Palmarina Bodrum
26. Gelato Pioppo
27. Misket Hotel
28. Limon Gümüşlük
29. Jazz Cafe
30. Karakaya Köyü
31. Teldolap

1.
Bodrum’da Deniz Sefası ?

Mazı’da koyun tek sahibi olmak ?

Bodrum’un en güzel vakti sezondışı dediysek de, denize girmek Bodrum’da yapılacak en keyifli şey. Hamama giden terler, düğüne giden oynar, 67 mavi bayraklı koyu olan Bodrum’a giden de yüzer. Bu kadar net. Ancak yazın Bodrum sahilleri biraz köşe kapmaca olduğu için biz daha az bilinen, daha doğal yerleri tercih ediyoruz. Denizi güzel, tenha ve betonlaşmamış kıyılar hala var.

En güzel deniz keyfi keşiflerimizi Bodrum Plajları yazımızda anlattık. Merak etmeyin, bize piyasa yerlerden gına geldi diye, kurtlarını dökmeye ihtiyacı olanları görmezden gelmedik tabi ki, onları da ekledik. Sonuçta herkese göre bir Bodrum var. ?

2.
Tarihi Yerler: Bodrum Kalesi & Sualtı Arkeoloji Müzesi ve Halikarnas Mozolesi ?


Bodrum her ne kadar algılarda bir deniz tatilinden ibaret olsa da, tarihi açıdan da kıymetli bir yer. Mesela dünyanın yedi harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi, dünyanın en önemli sualtı batığı burada. Deprem sebebiyle yerle bir olan Halikarnas Mozolesi’nden geriye pek bir şey kalmadıysa da sualtından çıkartılan tarihi eserlerin sergilendiği Sualtı Arkeoloji Müzesi ve müzenin de içinde yer aldığı kale gerçekten etkileyici güzellikte. Bodrum Kalesi ve Halikarnas Mozolesi‘ne uçmak için tıklayın. ?

3.
Başkasına İnanmayın; Balık Ya Bargilya’da Ya Da Güvercinlik’te Yenir ?

Güvercinlik ve Bargilya mavi ve yeşilin buluştuğu en güzel noktalar.

Güvercinlik ??

Güvercinlik eski bir balıkçı köyü ve o muazzam güzelliğine ve etrafını dört bir koldan kuşatan otellere rağmen hala bir balıkçı köyü olarak kalmak için direniyor! Bizim tüm Bodrum’da en sevdiğimiz koy. Bodrum’da etrafı ormanla çevrili nadir deniz kıyısı yerlerden ve güneş tam karşısından insanı eriterek batıyor. Gün batımı manzaraları mestlik. Uzun ve keyifli bir kıyısı var; yemeğin üzerine uzun bir yürüyüş patlatmalık.

Bütün balık restoranlarında yemiş birisi olarak hem mezesi, hem balığı en iyi pişiren yer Doy Doy Restoran diyebiliriz ancak dekor ve sunum olarak daha tatlı yerler var. Öte yandan günün sonunda hepsi deniz kıyısında, hepsi aynı manzaraya bakıyor… Doy Doy için rezervasyon şart.

Tel: 02523746230 Konum için tıklayın.

Bargilya (Eski Tuzla) ??

Lagün Restoran da Bodrum’daki favori balıkçımız. Flamingoların, deniz tavşanlarının uğradığı bir lagünün neredeyse içinde yüzen işletme hem dekoru, hem yemekleri, hem de muazzam coğrafyası ile mest ediyor. Huzur bulmak için ötesi yok.

Havaalanına giderken yolunuzun üzerinde. Ne yapıp edin, bir akşam yemeğini buraya saklayın ama mutlaka hava kararmadan gelmeniz lazım! Not: Burası sık sık Bargilya’daki başka bir restoran ile karıştırılıyor. Aman internetten başka numara bulup aramayın.

Tel: 0535 768 6426 Konum için tıklayın.

4.
Bargilya’da Flamingo İzleyin. Flamingo mu? ?


Evet, Flamingo. Lagün restoranın konumuna tıkladınız mı suyun üzerinden giden bir kara yolu göreceksiniz. Lagünün iki yakasını ortasındaki adanın üzerinden geçerek bağlayan bir köprü değil, kara yolu var. İşte burası insana diz çöktürür güzellikte. Bi de adada yıkık eski bir taş ev var ki öf öf…

Kış aylarında burayı göçmen flamingolar da tercih ediyor. Bizim gibi arabaya kano yükleyip yanlarına kürek çekecek kadar kırık olmadığınızı varsaydığımız için dürbün öneriyoruz. Bu arada kıyının bataklıkımsı bir yapısı var, kaptırıp suya ilerlemeyin.

5.
Bohem Ama Biraz Da Piyasa Gümüşlük ?

Yazın çok piyasa oluyor diye Gümüşlük’e vuranlar, haklısınız ama vurmayın! Bizimkisi gerçek aşk; iyi günde de, kötü günde de seviyoruz biz onu (sezon dışı daha çok sevmek ayıp mı?). Şehirden kaçan yazar – çizerlerin Gümüşlük’te toplanması ile burada yeşeren bohem ruh, yazın tatilci istilası ile hırpalansa da yine de bize her zaman bi mutluluk veriyor.

Yok yok, sahildeki popüler balıkçıları kastetmiyoruz. Lagün ve Güvercinlik varken bize başka balıkçı beğendirmek zor. Biz Gümüşlük’te yürüyüş yapmayı, ayaklarımız denizde, biramız elimizde Jazz Cafe‘de müzik dinlemeyi, Cadı’da incik boncuk bakmayı, akşam da Limon‘a gitmeyi seviyoruz. Bu arada, enerji konularına inanıyorsanız, Gümüşlük dünyadaki enerji kapılarından biriymiş, miş…

Gümüşlük deniz manzaralı doğa yürüyüşleri için de süper bir yer. 40 -45 dakikalık bir öneri: Bayraklıtepe’ye çıkın, Turgutreis yönüne adaçayı kokuları, ada manzaraları, ve otlamaya salınmış inekler eşliğinde yürüyün. Üzerine de bi Gümüşlük’te MOS‘ta (Museum Of Sweets) hak edilmiş bir cheesecake yedik mi, oh mis. Akşam buralardaysanız Off Gümüşlük‘te harika bir canlı performans yakalabilirsiniz.

6.
Karakaya Köyü’nde Korsanlardan Saklanın  (Gümüşlük) ?


Kışın Karakaya Köyü yolunda bizim organ mafyası olduğumuzu ve böbreklerini almak için sizi buraya yönlendirdiğimizden kuşku duyabilirsiniz. Haşa efendim, Karakaya biraz ıssızsa korsanlardan gizlendiğinden.

Gümüşlük’ün Peksimet Dağ’nın sırtlarındaki köy tahminen 16. yy’da korsanlardan korunmak isteyen yerliler tarafından yapılmış. Denizden yarım kilometre kadar içeride ve koya hakim bir tepeye yapılmasının sebebi de bu. Tabi o zaman böyle kabak gibi ortalıkta durmuyormuş, evlerin üzerini kerpiç ve otlarla kapatıyorlarmış.

Terk edilmiş harabe halindeki köye yabancıların ilgi duyup ev almaları ile bundan takriben 30 sene önce köyde hayat tekrar başlamış. Köydeki 60’a yakın evin yarısı şu an yerli ve yabancı sahiplerince restore edilmiş durumda.

Köyün girişine de iki tane tabela asmışlar; biri köye araçla girmenin diğeri ise köyde sigara içmenin yasak olduğu. Buraya kadar geldik, şimdi ne yapıyoruz derseniz panoramik bir manzara (hele gün batımında!), taş evler dışında birşey yok. Hatta bakkal bile yok. Ama Gümüşlük’ten Yalıkavak’a giderken yolunuzun üzerinde sayılır, neden uğramayasınız ki ?

(Küvetleri buzla Bilge, geliyorlar!  ? )

7.
Limon (Gümüşlük) ?


“Bir incir ağacının altında bir ömür geçirmeyi isteği uyandıran yer desem mesela?” – Mutlu Tömbekçi

“Bahçedeki gelinciklerden gelincik şurubu, incirlerden incirli vodka, komşu bahçelerde yetişen çileklerden, vişnelerden likör, kekiklerden çay…” – Ali Rıza Kardüz

Bizimse huşu ile ince ince öldüren yer diye tasvir ettiğimiz mekan. Limon, bahçe içinde, kabak gibi Gümüşlük ve Myndos manzaralı, minnoş mu minnoş, leziz mi leziz bir restoran.

Salaş görünüp alttan alttan şık olan yerlerden. Bahçesinde, mantar panoya iğnelenmiş not gibi kalmamak için topuklularınızı evde bırakın. Menüsü Ege mezeleri ile et yemeklerini birleştiriyor. Hem kahvaltı, hem de akşam yemeği ile meşhur. Aman karanlığa kalıpta şahane günbatımını kaçırmayın. Rezervasyon şart.

Tel: (0252) 394 40 44, (0554) 740 62 60 Konum için tıklayın.

8.
Tel Dolap  (Gümüşlük) ?


Limon’dan bile iddialı manzarası olan Tel Dolap İstanbul’dan ekolojik bir dükkan işletirken, Bodrum’a firar etmeye karar veren bir aile tarafından kurulmuş. Doğa ile ahenk içinde olsun diye, bulundukları dağı dinamitle patlatarak elde ettikleri taşlar ile binalarını inşa etmişler. Akdeniz iki yakasını bir sofrada harmanlayan menüsü ve manzarası ile Gümüşlük’ün yeni keyif mekanı. Arada canlı müzik de var.

Adres: Karakaya Köyü mahallesi, 1041 sk n16 Gümüşlük, Tel: +90 252 394 37 29 Web Sitesi: www.teldolaprestaurant.com Konum için tıklayın.

9.
Batık Uçağa Dalış ?


Aslında bakarsanız Bodrum öyle pek de süper bir dalış noktası değil, hatta Kaş’ta dalış ile karşılaştırdığınızda bayağı bir hayal kırıklığı. Dalışlarımızda denizlerimizin ne kadar çoraklaştığını görüp can havliyle Turmepa’ya bağışta bulunduk. O kadar balık göremedik ki en sonunda dalış hocası denizin dibindeki kayaları hayvan şekillerine benzeterek bizi eğlendirmeye çalıştı. ?

Ama bi sürü dalış teknesi bu işten ekmek yiyor tabi. Eğer dalışa ilginiz varsa burada bu amaçla batırılmış bir uçak bulunuyor. Her ne kadar suni bir batık olsa da keyifli bir manzara. Dalacaksanız oraya giden turları tercih edin deriz.

Dalış eğitimi olmayanlara hocalar keşif dalışı yaptırıyorlar. Blue Escape adlı bir dalış okulu büyük resif ve küçük resif adlı iki noktaya dalış turu düzenliyor. Ayrıca iki ayrı batığa da dalış yapıyorlar. Biri C-47 Dakota savaş uçağı (yukarıdaki resimdeki uçak) diğeri de SG115 sahil güvenlik teknesi.

10.
Mumcular’da bisiklete binin ?


Tabi Temmuz’da güneşin alnında demiyoruz. Ekim’den ta Mayıs sonuna kadar kocaman bir pencere ve yemyeşil dağlar, terk edilmiş binalar ve ton ton köylülerin yaşadığı köyler var bisiklete binmek için. Mumcular ve Kızılağaç tarafları bisiklete binmek için ideal yerler. 16 numaradaki Etrim Köyü de bu taraflarda.

– Erkan Şehirli – Bisiklet ve trekking rehberi. Bisiklet kiralamak ve rehberlik hizmeti için arayabilirsiniz. Yeri Bodrum’da, ama tüm bölgeye tur düzenliyor. 05322762574

– Eğer Bodrum merkezde bisiklet kiralamak isterseniz NeO Bisiklet ile görüşebilirsiniz: 0533 215 0744.

– Ya da Bodrum Bisiklet Kulübü‘nün düzenlediği turlara katılarak hem bisiklet dayanışması çemberine girebilir, hem de organize bir turun kaymağını yiyebilirsiniz. Ayrıca kiralama için de yönlendirme yapacaklardır.

11.
Yalıkavak ve Türkbükü’nde Nokta Atışı Yapın ?


“Yalıkavak ve Türkbükü Bodrum’un İstanbul hali, boşverin” diyeceğiz ama kabul edelim ki Bodrum’un en şık mekanları buradalar. Artı yazın buraları ve ünlülerini anlata anlata bitiremeyen paparazzi programları muhtemelen buraları merak ettirme konusundan bizden üstün gelecektir. Biz de havluyu atıp, bari hazır oradayken kaçırmayın dediklerimizi yazalım dedik.

Yalıkavak

1. Yalıkavak uzak muzak ama sırtlarındaki manzara görülmeye değer Allah için. Biz de böyle karavanı çekmiştik karşısına işte.

2. Gelato Pioppo‘da bi dondurma yiyin. Bitez Dondurmacısı ve Bodrum Mantı gibi Bodrum’da başlayıp, İstanbul’a sıçrayan lezzetlerden. Konum için tıklayın.

3. Beldenin soğuk ama kaliteli yüzü Palmarina. Geceleri bayağı sıcak oluyor o ayrı ? İçindeki şu an ismini hatırlayamadığım nostaljik kıyafetler satan harika bir dükkan var. Yine marinanın içindeki Marina Saraylı‘da daha önce duymadığınız kavun dolma gibi Osmanlı yemeklerine bi şans vermek de cazip olabilir. Tel: 0533 510 20 30 Konum için tıklayın.

4. Yalıkavak denizi dalgası ile bilinir ve çok tercih edilmez ama Xuma Village buranın popüler Beach Club’larından. 0 252 385 47 75  Konum için tıklayın.

5. Havva Ana. Bi dakika, hop, onu buraya sıkıştıramayacağız. Aşağıda kendisine başlık açıyoruz.

6. Root Bodrum –  Son yıllarda popüler olan Tilkicik Koyu’nda 2019 yazında açılmış olan Root’un konsepti, kendi deyimleri ile Art – Culture – Community odaklı. Karaköy Mitte ve Sub Hotel’in ortaklığı ile açılan mekanda, plaj, yeme-içme, alternatif ve canlı müzik performansları, happy hour’lar, gün batımı partileri gibi eğlencelerin yanı sıra, sanatsal içerikli etkinlikler de yer alıyor. Anlayacağınız, Root’un kendine özel bir plajı da olduğundan sabahtan akşama kadar vakit geçirebileceğiniz bir ortam yaratılmış. Mekanın menüsü ise Ege, Asya ve Güney Amerika mutfakları ağırlıklı. Sağlıklı kaseler, salatalar, makarnalar, pizzalar, sushi’ler bulmak mümkün.

Türkbükü


Öncelikle Türkbükü’nü gerçekten hiç arkanıza bakmadan pas geçin demek istemekle birlikte denizine laf söylemiz ne mümkün… Dümdüz, pırıl pırıl… Eskiden  yolu bile yoktu, biz denizden gelirdik. Sadece bir iskele, biz gözlemeci, bi de mısırcı vardı. Muhteşemdi. Şimdi tanınmaz halde olsa da denizi hala çok güzel. Ama bütün sahil parsellendiği için illa bir işletme bünyesinde denize girmeniz gerekiyor. Hani şu lahmacun + ayrana seneler önce 75 TL almasıyla gündem olan yerler.

  1. Akşam pazarında sahil boyunca uzanan tezgahlarda takı avlayın.
  2. Le Kabbak – Bodrumlu markalar arasında en sevdiklerimizden olan Le Kabbak su kabaklarını oyarak abajur gibi ev süsleri yapıyor. Aynı zamanda ahşap işçiliğinden deniz kabuklarına çeşit çeşit hediyelik eşya türevi var.
  3.  Midye Şehmus Usta’nın yeri – Oh be, birileri de farklı bir menü yapmış. Envai çeşit midye yemeğine yumulabilirsiniz. Fiyatlar da makul.

12.
Havva Ana’da gayfaltı (Yalıkavak) ?


Nerede kalmıştık? Hah, evet Havva Ana…

Havva Ana’nın mandalina ve limon ağaçlarının altında balkabaklarının büyüdüğü bahçesinde kahvaltı yapmayan bin pişman! Eskiden kimse bilmezdi, bizimdi. Sonra aldı yürüdü…

Şimdilerde yazları rezervasyonsuz ya da kapısında beklemeden masa bulunmuyor ama bence o balkabaklı böreğini yemek için değer. Ya evet, balkabaklı börek… Mevsimine göre Havva Ana’nın fırınından böyle enteresan enteresan börekler çıkıyor işte. Nohutlusu, kabaklısı… Ve ne çıkarsa siz sipariş etmeden masanıza koca koca geliyor. Tel: 0532 684 79 66 Konum için tıklayın.

Sıcacık bazlamanın üzerinde eriyen tereyeğın üzerine ev yapımı reçel diyeyim, siz anlayın. Ama eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Havva Ana da küçük suya 5 Lira çekmeye başlayalı tam bir Bodrum esnafı oldu. Kalbini kırdıkları artık Gündoğan’daki Toprak Ana’ya gidiyormuş. Biz henüz gidemedik, gidenler yorumlarda durumları bildirirse çok seviniriz! Tel: 0543 606 60 73 Konum için tıklayın.

13.
Mahmut Kaptan İle Tanışma ve Tokuşturma Şerefine Nail Olun (Bodrum Merkez)  ?

Foto Kaynak: nowbodrum.com

Üzülerek söylüyoruz ki, Bodrum’a yazın gelenler bu şerefe nail olamayacaklar malesef çünkü Mahmut Kaptan yazın denize çıktığı için Bodrum merkezdeki meyhanesini yaz aylarında kapatıyor. Boşuna demiyoruz Bodrum sezon dışı daha güzel diye. ?

Mahmut Kaptan Yeri bizce Bodrum’daki en samimi, en tatlı yer. Fındık kabuğu büyüklüğündeki meyhanesi haftaiçi de, sonu da full çeker. Artık yaşı az olmasa da her gün gelir, işin başında durur. Şendir, hoşsohbettir, mekanının çalgısı çengisi eksik olmaz. İçinden keşke masamıza gelse dersin, hop iki dakika sonra uğrayıverir.

Bi de üstüne yemekler de güzeldir. Bir lokma meze, iki sohbet, üç şarkıya eşlik derken bakmışsın şaşı olmuşsun. Rezervasyon yapmayı unutmayın.

Tel: 252 316 3864 Konum için tıklayın

14.
Bitez ve Ortakent’teki Mandalina Bahçeleri ?

Fotoğraf Kaynak: pixabay.com

Yazımızı yazın okuyan takipçilerimize mendil promosyonumuz var; lakin bu buram buram kokan mandalina bahçelerinde dolaşma zevkinden de mahrum kalacaklar malesef. Ekim ve Kasım aylarında gelenler ise yaşadı. Hava da mükemmel oluyor. Motor ya da bisikletle kapın, ya da arabanın camlarının hepsini açın, bahçeler arasında rotasız dolanın.

15.
Rekortmen Hocadan Serbest Dalış Öğrenin ?


Yatmaya mı geldik dostlar?

Biz kursun sonunda sadece 15 metre inebilmiş fasülyeler olduğumuzdan burada serbest dalış konusunda ahkam kesmeyeceğiz ama serbest paraşütten Amazon Ormanları’nda safariye birçok şey denemiş insanlar olarak serbest dalış öğrenmenin gerçekten hayatınızda kendinize katabileceğiniz kelimenin her anlamıyla en derin tecrübelerden olduğunu söyleyebiliriz. Böyle insanı mental olarak geliştiren, kendini aşmasına yardım eden bir şey yok. Hocamız Memo da kendinizi emanet edebileceğiniz en rütbeli hocalardan. Serbest dalış eğitimi ile bilgi almak için tıklayın.

16.
Windsurf  ??


Sizi oturtmamaya and içmişiz bir kere. Bodrum’un özellikle kuzey kıyıları rüzgarı ile meşhur. Hatta o kadar ki normalde yeldeğirmenlerini dağ tepelerini kurarlarmış yüksekler iyi estiği için, ama Yalıkavak taraflarında deniz seviyesi bile uçtuğundan hemen kıyıya koyuvermişler. Yani öğrenmek isterseniz devamlı rüzgarı ile ideal yerler var. Türkiye şampiyonu Lena Erdil’in burada çalıştığını ve kendisinin da bir okulu olduğunu söylemeden geçmeyelim. Bodrum’daki tüm windsurf okullarını Windsurf Okulları listemizden bulabilirsiniz.

17.
Denizin Keyfi En Güzel Tekne Turu İle Çıkar ⛵


Tabi ki de “Elalem ne derse desin, hadi, hadi, hadi” diye patlayarak ilerleyen günübirlik tur teknelerini kastetmiyoruz.

Günübirlik özel tekne tutmak masraflı oluyor gibi gözükse de aslında hepsi matematik. Şöyle 6 kişiyi topladınız mı güzel servis veren ufak bir tekneyi kapatabilecek kadar kişi başı maliyetler düşüyor ve servis kalitesi orantısızca artıyor. Günübirlik tekne turlarına katılmanın kafa maliyetinden elbet biraz daha fazla ama 10 kere değer.

Bizim tekne turu için naçizane tavsiyemiz Bodrum’un popüler beldelerinden binmemeniz. Çünkü turcular fazla masraf olmasın diye uzaklara gitmeyi tercih etmediklerinden hepsi peşpeşe aynı koylara gidiyorlar. O zaman da hep insan kalabalığı içinde olacaksam ne diye tekne tuttum diyor insan. Bizim önerimiz Torba’dan ve Yalıçiftlik tarafından kalkan tekneler ile görüşmeniz olur.

18.
Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim – Etrim Köyü  (Mumcular) ?


Etrim Köyü, Mumcular’da geçimini kilim ve halı dokuyarak kazanan tatlı bir köy. Geleneksel hayat birçok yönü ile devam ediyor. Şalvarlı teyzelerin yer sofralarında yemek yiyip, dokuma tezgahlarını gezebilir, hatta dokuma dersleri bile alabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken Mazı’ya inip sakin koyda deniz keyfi yapın, dönüşte de 2 numaradaki Güvercinlik veya Bargilya’da mutlaka balığa oturun deriz.

19.
Kısmet Lokantası (Merkez)  ?

Yazıda Kısmet neden bu kadar aşağıda kaldı inanın bilmiyorum. Kesinlikle bırakın yazının yukarısında olmayı, kendisine atfen açılmış başlı başına bir yazıyı hak ediyor. Kısmet bizce tüm ülkenin en iyi esnaf lokantası olabilir. Tüm lokantacılar içinde çıtayı hem lezzet, hem ortam, hem titizlik, hem de yerel yemekler sunmak adına müthiş yükseltiyorlar. Şevketi bostanlar, hindibağlarla yapılan müthiş Ege yemeklerinden turun da annanelerin siyah kuşak sarmalarına rakip sarmalar, keşkeklerle insanın midesinden yukarı mutluluk dalgaları yolluyor. Sadece gündüzleri açık. Nolur bir öğlen yemeğinizde buraya bi denk gelin. Konum için tıklayın.

20.
Zeki Müren Evi (Merkez)  ?

zeki_muren_bodrum

Fotoğraf Kaynak: www.bantmag.com

Bodrum denince akla gelen önemli isimlerden biri de tabi ki ‘’sanat güneşimiz’’ Zeki Müren. Kendine has tavrıyla, duruşuyla, düzgün Türkçesiyle hepimizi kendine hayran bırakmış, ölümünün üzerinden onca yıl geçmesine rağmen dilimizden düşürmediğimiz sesiyle kulaklarımızın pasını sildiğimiz, şarkılarıyla kah hüzünlenip kah mutlu olduğumuz güzide sanatçı.

O da Bodrum aşığı. Hayatının son 6 yılını Bodrum’da inzivaya çekilerek, ruhunu dinlendirerek geçirdi. Ölümünün ardından ise Kültür Baklanlığı Zeki Müren’in Bodrum’daki evinin müzeye dönüştürdü.

Sağlığında evin sadece alt katını kullandığı için o dönem yaşadığı şekliyle alt kat düzenlenmiş üst kat ise müze yapılarak eşyaları, döneminde çok fazla dikkat çeken kıyafetleri, kendi yaptığı tabloları burada sergileniyor ve yılda çok fazla turist tarafından ziyaret ediliyor.

Adres: Kumbahçe, 48400 Bodrum/Muğla Tel: (0252) 313 19 39 Konum için tıklayın.

Giriş Ücreti ve Çalışma Saatleri
Müzeye giriş: 5 TL
Yazın açılış- kapanış saatleri: 08.00- 19.00
Kışın açılış-kapanış saatleri: 08.00-17.00

21.
Yaz Hiç Bitmesin Dedirten Festivaller & Konserler ?

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/bodrumantiktiyatro

Chill Out Festival, Sun Splash Festival, Antik Tiyatro Konserleri, Bodrum Bale Festivali, Gündağan Sucuk Ekmek Partisi, açık havada sinema geceleri, Bodrum Mandalina Festivali gibi bir sürü etkinlik oluyor. Bodrum etkinlikler yazımızda hepsini anlattık.
Bodrum’a yerleşen bu kadar sanatçı varken Bodrum’un kesinlikle daha büyük bir kültür sanat merkezi olmasını beklediğimize dair bir sitemimiz var.

22.
Karia Yolu’nunun Bodrum Kısmını Yürüyün ?


Karia Yolu ülkemizin 4 tematik yolundan biri. Aydın ve Muğla’da örülü rotaların totali 820 kilometre. Bu koca ağın bir iki ayağı da Bodrum’da. Nereden geçer, ne öneririz Karia Yolu Bodrum yazımızda anlattık.

22’de 22 yapanlar ve yani şeyler arayanlara 6 tane daha Alternatif Bodrum Önerimimiz var!

23.
Kâtip Cocktail Bar’da Takılın ?

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/KatipBodrum

Bodrum merkezde, Ha la Otel’in avlusunda, ağaçlık bir bahçe içinde hoş bir kokteyl bar burası. Müzikler sohbeti sabote etmeyecek şekilde, 70’ler, 80’lerin soul – funk tarzında. Merkezin en kaliteli ortamlarından biri diyebiliriz.

Adres: Eskiçeşme Mahallesi Davulcu Ali Sokak No 17 Tel: 0535 507 76 81 Konum için tıklayın.

24.
Bodrum’da Satsumalı Kokteylleri Tat ?

Fotoğraf Kaynak: pixabay.com

Venedik’in Aperol Spritz’i varsa Bodrum’un da Bodrum mandalinası veya portakal likörüyle yapılan buz gibi satsumalı kokteylleri var. Mojito tarzı daha fresh kokteyllerden hoşlananlar için ideal bir seçenek. Özellikle de Katip’deki Zaga’yı denemelisiniz.

Bodrum’da neredeyse her barda bulunuyor. Merkezdeki favori adreslerimiz KatipAdamik ve Gekko. Bodrum’un diğer yerlerindeki mekan önerilerimiz için Bodrum Gece Hayatı yazımıza bakabilirsiniz.

Adres: Çarşı Mahallesi, Meyhane Sok. No:23, 48400 Bodrum/Muğla Konum için tıklayın.

25.
Bodrum Savra’da Canlı Müzik Eşliğinde Yemek Yiyin ??

Savra, Bodrum’da bir otel aynı zamanda bir restoran/bar. Menüsünü zeytinyağlılar ve deniz mahsülleri ağırlıklı olmak üzere Akdeniz, Ege, İtalya, İspanya ve Güney Amerik’dan yani dünyanın güneşli ülkelerinin mutfaklarının füzyonundan oluşturmuşlar.

Burada İyeoka’dan Birsen Tezer’e Bülent Ortaçgil’den Can Bonomo’ya yerli yabancı ünlü sanatçıların canlı müzik performansları ve jazz geceleri de oluyor.

Adres: Bitez Mahallesi, Adliye Cd. No:85 Tel: (0252) 363 04 63 Web Sitesi: www.savrabodrum.com Konumiçin tıklayın.

26.
Zai Bodrum’da Edebiyata Doyun!

Konacık’ta ise bu sene (2018) harika bir yeni nesil kütüphane açıldı. İsmini, eski dilde zeytin anlamına gelen “Zai”den alan Zai Bodrum. Yazarlarla söyleşilerden imza günleri ve konserlere çeşitli etkinliklerin de olduğu keyifli mekan, tam da kitabınızı, kahvenizi alıp yeşillikler içinde huzuru bulmanız için ideal yer.

Adres: Çırkan Mahallesi, Halide Edip Adıvar Cad. No:7, 48400 Konum için tıklayın.

27.
Bodrum Stella Jazz Club’ta Caza Doyun

Ormanda Caz / Canlı performans / Bar / Restoran konsepti ile geçtiğimiz yaz açılan Stella Jazz Club, Bodrum’da caz severler için adeta bir mabed görevi gören, çam ağaçlarının içinde oldukça keyifli bir mekan. Stella, yaz sezonu boyunca (Salı akşamları hariç) akşam 19.00-01.00 arası açık. Program detaylarını Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz.

Adres: Yalı Mahallesi, Selahattin Pınar Çiftliği Konum için tıklayın.

BONUS 27.
Bodrum Aspat’ta Bale Yaz Kampı Var! ?

Fotoğraf Kaynak: www.yoncabale.com

Aykarlar’daki Aspat Termera Resort Tatil Köyü’nde Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Mutlu Cankup eğitmenliğinde bir bale yaz kampı var. Bu yıl 25 Temmuz 2017 – 03 Ağustos 2017 tarihleri arasında ikincisi düzenleniyor. Toplam 11 gün sürecek olan kamp içinde konaklama da dahil. Kamp, özel bale okulu veya konservatuarda okuyan 9 yaş üstü tüm bale öğrencilerine açık.

Web sitesi: www.mutlucankup.com İstanbul Ofisi Adres: Sunuhi Arsan Sokak.Hakan Apt.2/2 Suadiye Tel:0537 941 04 92 – 0216 478 10 18 Konum için tıklayın.

Bodrum Havalimanı Transfer

Bodrumda gezilecek en güzel mekanlar ve plajlar koylar için VIP Transfer hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Rezervasyon için hemen tıklayın.

Sohbet Başlat
💬 Fiyat Alın Rezervasyon Yapın !
Scan the code
Merhabalar ! Whatsapp Destek hattından rezervasyon yapabilir ve fiyat alabilirsiniz.